Montageadvies aircocompressoren


- De werkzaamheden aan het aircosysteem mogen enkel door vakbekwame technici worden uitgevoerd die erkend zijn door bijvoorbeeld STEK.
- De oorzaak van de schade aan de oude compressor moet vastgesteld en verholpen worden. Het probleem ligt meestal niet bij de compressor zelf maar in het aircosysteem. Defecte onderdelen moeten vervangen worden.
- Indien de olie uit de oude compressor niet brandschoon is, moet er altijd gespoeld worden. Dus altijd een oliemonster nemen van de oude compressor.
- Het complete aircosysteem moet worden gespoeld met ac flushvloeistof bij inwendig vervuilde systemen om eventuele verstoppingen en slijtage aan de nieuw te monteren compressor te voorkomen. (Zie flushhandleiding).
- Het vervangen van de filterdroger/accumulator en het expansieventiel /orifice tube is noodzakelijk bij het monteren van de nieuwe a/c compressor. De filterdroger/accumulator moet als laatste gemonteerd worden. Direct daarna vacumeren en vullen.
- Controleer voor het monteren of de nieuwe a/c compressor met olie is gevuld.
- Voor het vullen van het aircosysteem is het noodzakelijk minimaal 30 minuten te vacumeren.
- Het aircosysteem alleen over de hoogdrukzijde (D) vullen om vloeistofslag te voorkomen.
- Schakel het aircosysteem enkele keren aan en uit wanneer een nieuwe a/c compressor wordt gemonteerd.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.
De bovenstaande informatie is uitsluitend bedoeld als advies aan onze klanten. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Richtlijnen van de fabrikant hebben altijd voorrang.